Meghalt Bob Saget, amerikai tévés legenda

Egy szállodában találták meg a 65 éves sorozatsztár holttestét.

2022. január 10., 10:04

Szerző:

65 éves korában, egy orlandói szállodában hunyt el Bob Saget, a Bír-lak című népszerű televíziós vígjátéksorozat sztárja. A színészt vasárnap találták meg a szállodai szobájában, az orlandói Ritz-Carlton hotelben. Bűntényre vagy kábítószerhasználatra utaló nyomot nem találtak a helyszínre érkező nyomozók, írja az MTI.

A Floridában fellépő színészt pénteken és szombaton meleg fogadtatásban részesítette a közönség. Visszatérését Saget online ünnepelte. Mint az Instagramon szombaton megírta: ezzel a visszatéréssel úgy érzi magát, mint 26 éves korában, megtalálta új hangját, és előadásának minden percét élvezte. 

Színészkollégái megrendülten búcsúztak tőle a közösségi médiában. „Sohasem lesz még egy olyan barátom, mint ő” – írta John Stamos, aki együtt játszott vele a Bír-lak című sorozatban. A Saget lányát játszó Cameron Bure azt írta, „Bob volt az egyik legjobb ember, akit megismertem életemben. Nagyon szerettem.” Saget volt a házigazdája az Amerika Legviccesebb Videói című műsornak, és ő alakította a három lánnyal egyedül maradt özvegyet a Bír-lakban, amely az Olsen-ikrek, Mary-Kate és Ashley számára is fontos ugródeszka volt pályájuk kezdetén. ú

Saget alkalmanként rendezett is, az HBO számára a Mocsok macsók meséit forgatta, és a Bérbosszú Bt. – Megfizetünk, ha megfizetnek című vígjátékot is ő készítette. Az 1996-ban forgatott Reménysugár című filmje, amelyet producerként és rendezőként is jegyzett, kritikai elismerést is kapott. Első házasságából, amelynek 1997-ben lett vége, három lánya született. Második felesége, 2018-tól Kelly Rizzo volt.

(Kiemelt kép: Michael Tran / AFP)

Tegnap 20:52

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén 94. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet és 22. alkalommal a Gyermekkönyvnapokat. Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvénysorozatára ebben az évben június 8–11. között kerül sor a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó területén.

Június 20-án 11 órától, a Fiumei úti sírkertben vesznek végső búcsút Máthé Erzsi színművésztől – közölte szerdán Facebook-oldalán a budapesti Katona József Színház.