Zelenszkij: Szeverodonyeckben utcai harcok vannak, Donbász pedig kitart

Zelenszkij elnök elmondta szokásos éjszakai beszédét, értékelte a háború állását. 

2022. június 12., 06:26

Szerző:

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szokásos éjszakai beszédében azokra a hírekre reagált, miszerint orosz útleveleket adtak a háború első napjai óta Oroszország által megszállt Ukrajnához tartozó Herszon lakóinak − írja az Index

Az ukrán csapatok fokozatosan felszabadítják a Herszon régió területét. Ma Tavriis'ke falut is felszabadítottuk. A Zaporizzsja régióban is sikereket értünk el. Szevrodonyeck városában azonban folytatódnak a heves utcai összecsapások.

– fogalmazott az ukrán elnök. 

Emlékeznek, hogy Oroszország május elejénazt remélte, hogy elfoglalja az egész Donbászt? Már 108 nap telt el a háborúból, már június van. Donbász pedig kitart.

– tette fel a kérdést Zelenszkij. 

(Kiemelt kép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Európai Bizottság elnökével tartott közös sajtótájékoztatón Kijevben 2022. április 8-án. fotó: Stringer / UKRAINIAN PRESIDENTIAN PRESS SERVICE / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.