XVI. Benedek lelki üdvéért imádkozott Ferenc pápa az újévi miséjén

Ferenc pápa elődje lelki üdvéért imádkozott újévi miséjén, vasárnap, XVI. Benedek halála másnapján, és a híveket is erre kérte.

2023. január 1., 14:51

Szerző:

„Istenanyának kezébe ajánljuk ma szeretett emeritus pápánknak, XVI. Benedek lelkét, miközben ő távozik az Atyához ebből a világból” – mondta a hagyományos újévi misét vezető Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter-bazilikában.

„Egy szívvel és lélekkel adunk hálát a Jóistennek ajándékáért, az evangélium és az egyház hűséges szolgájáért” – tette hozzá.

A nyugalmazott pápa 95 éves korában, szombaton reggel hunyt el. 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje. Hétfőn felravatalozzák a Szent Péter-bazilikában, és csütörtökön helyezik örök nyugalomra.

 

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.