A Wizz Air kártalanítást ígér azoknak az utasoknak akik a Berlinből Budapestre tartó járatán utaztak volna

Kártalanítást ígér és elnézést kér a Wizz Air azoktól az utasoktól, akik az április 5-i Berlin-Budapest járaton utaztak volna, mert a rossz időjárási viszonyok miatt törölték a járatot. 

2023. április 6., 15:05

Szerző:

Szerdán a Wizz Air 14:45-ös Berlin-Budapest járata nem indult el időben. Az utasok először azt az információt kapták, hogy 22:40-kor száll fel a gép, de végül egyórányi várakozást követően le kellett szállniuk a gépről, a járatot pedig törölték. A cég a Telex megkeresésére a következőt válaszolta: „A Wizz Air április 5-én Berlin és Budapest között közlekedő járata közvetett okból, rossz időjárási viszonyok miatt nem tudott felszállni. A repülőgép, mely az utasokat Magyarországra szállította volna, előzőleg az Iași Nemzetközi Repülőtéren ragadt, ahol hózivatar akadályozta meg a felszállást. A légitársaság helyettesítő gépet küldött a berlini repülőtérre, amely sikeresen meg is érkezett, azonban már nem volt lehetősége a létesítmény bezárása előtt elindulnia az utasokkal Budapestre. Ennek következtében a Berlin-Budapest járat leghamarabb a mai napon, április 6-án, várhatóan délben tud felszállni.”

A légitársaság a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kártalanítja, ennek mértékének vizsgálata a napokban kezdődik, és elnézést kérnek minden utastól a kellemetlenségért. A vállalat az április 4-i Budapest-Funchal (Madeira) járattal kapcsolatban is tájékoztatta a lapot: elmondták, hogy a gép az erős szél miatt nem tudott leszállni, és szerdára ígérték a gép érkezését, azonban a szél nem csökkent és a járat törlésre került. A Budapestről kedden indult utasokat – amennyiben igényt tartanak rá – visszahozzák Magyarországra.

(Kiemelt képünk: Felszállás előtt a Wizz Air Hungary Légiközlekedési Zrt. magyarországi székhelyű diszkont légitársaság Eindhovenbe tartó repülőjárata. Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.