Vucsics: lefejeztük a maffiát

Alekszandar Vucsics szerb elnök szerint az állam és maffia küzdelmében nyerésre állnak. 

2022. november 9., 15:07

Szerző:

Merényletet terveztek Alekszandar Vucsics államfő ellen a Stefan Nemanja-emlékmű leleplezésekor – ezt állította a Veljko Belivuk ellen tanúskodó Srđan Lalić, írja a Szabad Magyar Szó. Erre reagálva a szerb elnök szerdán kijelentette: a szolgálatok pontosan tudják, ki vett volna részt az első és a második tervezett merényletben. Vucsics szerint ezen a napon a téren mesterlövészek voltak, ő pedig elutasította, hogy páncélmellényt viseljen.

„Ha odáig jutottunk, hogy bűnözők megölhetik az államfőt, az rólunk árulkodik” – mondta a szerb elnök. Vucsics szerint az állam és a maffia közötti harcban az előbbi áll nyerésre. A maffiát javarészt lefejeztük, de vannak még idegvégződései és sok olyan probléma, amelyekkel szembesülünk. Ezeket az elkövetkező időszakban meg kell oldalnunk” – szögezte le a szerb elnök.

(Fotó: Elvis BARUKCIC / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.