Von der Leyen: az EU 200 millió adag oltóanyagot ajánl fel a rászoruló országoknak

Ursula von der Leyen az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén azt mondta, mivel a világ nagy részén még mindig jelentős elmaradás van a beoltás terén, az unió a felajánlást legkésőbb a jövő év közepéig teljesíteni fogja.

2021. szeptember 15., 10:01

Szerző:

Az Európai Unió számára prioritás, hogy felgyorsítsa a koronavírus elleni beoltás globális folyamatát, ezért 200 millió adag oltóanyagot ajánl fel a rászoruló országoknak – közölte az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban, az unió helyzetét értékelő éves beszédében szerdán.

Ursula von der Leyen az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén azt mondta, mivel a világ nagy részén még mindig jelentős elmaradás van a beoltás terén, az unió a felajánlást legkésőbb a jövő év közepéig teljesíteni fogja. Az oltási folyamat felgyorsítása mellett az EU folytatja a járvány elleni küzdelmet, illetve azon dolgozik, hogy megerősítse a világjárványok elleni ellenállóképességét - tette hozzá az uniós bizottság elnöke.

(Kiemelt kép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke sajtótájékoztatót tart a Pfizer-BioNtech Covid-19 vakcina gyártásának megtekintése után az amerikai Pfizer gyógyszergyártó vállalat puursi gyárában, 2021. április 23-án. Fotó: JOHN THYS / POOL / AFP)