Volt, aki elborzadva fogadta az első római pizza automatát

A nem kifejezetten kockázatkerülő startup masinája a vásárló szeme előtt készíti el az olaszok szent ételét. 

2021. május 7., 19:42

Szerző:

Három perc alatt, a vásárló szeme láttára készít el egy kis pizzát Olaszország első pizzaautomatája, amelyet a római Bologna téren helyeztek üzembe.

Az éhes járókelőket éjjel-nappal kiszolgáló automata, a Mr. Go Pizza ötlete egy nemzetközi startup vállalkozástól származik, amely Let's Pizza néven szabadalmaztatta a technológiát.

Az automatánál négyféle pizza közül lehet választani 4,50 és 6 euró közti áron. A vásárló egy üvegablakon át figyelheti, amint az automata elkészíti a pizza alapanyagát, a tésztát, paradicsomszósszal és a kívánt feltétekkel megrakja, majd megsüti.

Az első reagálások az újdonságra nem mondhatók lelkesnek, a „megteszi, ha az ember siet"-től az elborzadásig terjednek. Sokan túl kicsinek találják az adagot és keveslik a rajta lévő feltétet is.

A pizzaautomata valójában szentségtörésnek számítana Olaszországban, a legalább 130 éves múltra visszatekintő hagyományt féltve őrző nápolyi pizzasütőket mégsem igazán zavarja az automatizálás, szerintük Olaszországban egyszerűen nincs jövője az automatában sült pizzának.

(Kiemelt kép: Római pizza automata. Fotó: MrGo Facebook oldala)

 

 

07:50

Mozgósítási gyakorlatot rendez a román védelmi minisztérium (MAPN) jövő héten az ország magyar többségű térségében, Hargita és Kovászna megyében, hogy „felmérje a lakosság, a terület és a gazdaság védelmi készültségét”.

07:33

Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében – közölte a román Országos Földtani Intézet (INFP).