A Viktória-tóba zuhant egy utasszállító repülőgép

Éppen landolni készült, de a rossz időjárás miatt ez csak a tóban sikerült. A fedélzeten 49 ember volt, sorsuk egyelőre ismeretlen.

2022. november 6., 11:23

Szerző:

A rossz időjárás miatt a tanzániai Viktória-tóba zuhant egy utasszállító repülőgép vasárnap nem sokkal a leszállás előtt az északnyugati Bukoba városában - közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy a mentési munkálatok folyamatban vannak.

William Mwampaghale regionális rendőrparancsnok a bukobai repülőtéren újságíróknak azt mondta, hogy a Precision Air légitársaság egyik repülőgépe a repülőtértől mintegy 100 méterre csapódott a vízbe.

Hivatalosan egyelőre nem közölték, hogy hány utas tartózkodott a gép fedélzetén. A helyi média arról számolt be, hogy a kelet-afrikai ország gazdasági fővárosából, Dar es Salaamból a tóparti Bukoba városba tartó járaton mintegy 49 ember tartózkodott.

A Precision Air, amely az ország legnagyobb magán légitársasága, rövid közleményt adott ki, amelyben megerősítette a balesetet. "A mentőcsapatot a helyszínre küldték, és két órán belül további információkat közölnek" - számoolt be a légitársaság.

(Kiemelt kép: A Viktória-tóba zuhant egy utasszállító repülőgép Tanzániában 2022. november 6-án. Fotó: Rachael Akidi, Twitter)

Letette az orosz állampolgársági esküt, és megkapta új személyi igazolványát Edward Snowden, az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) lehallgatási programját leleplező, Oroszországba menekült amerikai informatikus – jelentette ki a férfi ügyvédje, Anatolij Kucserena pénteken a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek.