Ismét lakóházakra zuhant egy orosz katonai repülőgép

A szibériai Irkutszk városában, lakóházakra zuhant le gyakorlórepülés közben az orosz katonai repülőgép. A pilóták meghaltak.

2022. október 23., 14:57

Szerző:

Lakóházakra zuhant egy katonai repülőgép a szibériai Irkutszk városában vasárnap, a két pilóta életét vesztette – jelentette az Interfax orosz hírügynökség helyi hivatalos forrásokra hivatkozva.

Az oroszországi város kormányzója, Igor Kobzjov Telegram-üzenetben azt közölte: a gép egy kétszintes házra zuhant.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma arról tájékoztatott, hogy a Szu-30 típusú gép gyakorlórepülés során szenvedett balesetet, és esetleges további áldozatokról nem tud.

Hat nap alatt a vasárnapi volt a második ilyen incidens: hétfőn 15-en haltak meg a dél-oroszországi Jejszkben, ahol egy Szu-34-es harci repülőgép zuhant egy lakóépület udvarára. A gép két pilótája sikeresen katapultált, túlélte a szerencsétlenséget.

(Orosz katonai repülőgép zuhant le Irkutszkban. Fotó: Telegram)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.