Videót tett közzé Zelenszkij a Mikolajiv elleni gyilkos rakétatámadásról

Négy Kalibr típusú rakétát lőttek ki a Fekete-tengerről a városra az ukrán elnök tájékoztatása szerint, több sebesültről és egy halottról van tudomása a hatóságoknak. 

2023. április 27., 12:55

Szerző:

Mint arról korábban beszámoltunk légiriadó volt a Herszontól nyugatra fekvő városban. A régió kormányzója szerint egy ember életét vesztette a rakétatámadásban. A pusztításról most Volodimir Zelnszkij, ukrán elnök tett közzé felvételeket közösségi oldalán. Mint írta: Jelenleg egy halottról és 23 sérültről – köztük egy gyermekről – van tudomása az ukrán hatóságoknak. Zelenszkij szerint a négy Kalibr típusú rakétát a Fekete-teengerről lőtték ki a városra az oroszok. 

(Kiemelt képünk: Képkocka a Volodimir Zelenzkij ukrán elnök által, a Mikolajiv elleni orosz rakétatámadás után közzétett videóból. Fotó: Volodimi Zelenszkij Facebook)

Moszkva és Phenjan közt átfogó katonai együttműködés kezd kialakulni: Észak-Korea nagy mennyiségű lőszerrel támogatja az orosz haderő Ukrajna elleni háborúját, Oroszország pedig védelmi szövetséget kötött az ázsiai állammal és elkezdett nekik korszerű haditechnikai vívmányokat szállítani. Mindeközben videófelvételek bizonyítják, hogy észak-koreai katonák vannak Oroszországban.