VIDEÓ: az orosz katonák bankot rabolnak és élelmiszerboltot fosztanak ki

Valahogy pótolni kell a veszteséget. 

2022. február 28., 07:04

Szerző:

A közösségi médiában közzétett videókon látszik, hogy orosz katonák bankokat és élelmiszerboltokat fosztogatnak Ukrajnában. Az egyik videó, amely az elmúlt néhány órában széles körben terjed a Twitteren, azon állítólag fegyveres orosz katonák vannak, akik egy ukrán élelmiszerboltot rabolnak ki. 

Közben egy másik videón orosz katonák tűnnek fel, akik betörtek egy bankba az ukrajnai Herszon régióban.

Az esetre az ukrán védelmi miniszterhelyettes, Hanna Maliar azt mondta, hogy az orosz csapatok súlyos veszteségeket szenvedtek, és figyelmeztetett, hogy az utánpótlás pótlása érdekében vállalkozások kifosztásához folyamodnak.

"The Russian Federation's invasion of our country is now on its third day. Primary targets and enemy attempts to succeed are not realized," Maliar said in a statement on Saturday.

(Kiemelt képünk: Orosz katonák boltot rabolnak Fotó: Twitter)

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben.

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.