Videó: vörösbor árasztja el a portugál várost

2,2 millió liter bor öntötte el Levira városát.

2023. szeptember 14., 09:42

Szerző:

Hömpölygő folyóként öntötte el Levira portugál várost a jó minőségű vörösbor. A helyi lepárlóüzem két tartálya, amelyekben mintegy 2,2 millió liter bor volt, felrobbant, és elárasztotta az utcákat. A bor a közeli utakra folyt, elárasztva a földeket és egy pincét. A helyi tűzoltók takarították ki a várost, a felfogható folyadékot egy szennyvíztisztító telepre szállították. A környezeti katasztrófa elkerülése érdekében, sikerült a tűzoltóknak megakadályozniuk, hogy a bor egy közeli folyóba ömöljön – írja a Guardian.


A minőségi borokkal foglalkozó cég közölte, hogy teljes felelősséget vállal az incidensért. 

„Mélységesen sajnáljuk a ma reggel történt incidenst” – közölte a Destilaria Levira a Facebook-oldalán vasárnap közzétett bejegyzésében. „Szeretnénk kifejezni őszinte aggodalmunkat az általánosan okozott kár miatt”– írták. „Az ömlés körülbelül egy órán át tartott, de nem hagyott maga után erős szagot, mert jó minőségű bor volt” – mondta a szeszfőzde vezérigazgatója, Pedro Carvalho a New York Timesnak. 

Elmondása szerint az egyik tartály szerkezeti hiba miatt omlott össze, és a bor áradatának ereje felborította a második tartályát is. A tartályokat a szeszfőzde szerint a felesleges bor tárolására használták. Portugáliában – más bortermelő országokkal, például Franciaországgal együtt – jelenleg túlkínálat van, többek között a bor fogyasztásának csökkenése miatt.

(Kiemelt képünkön: Porugália Levira városa, amint elönti a vörösbor. Fotó: EWGA Wines Facebbok oldala)

2024. július 25., 09:35

 Először jelent meg a nyilvánosság előtt Joe Biden amerikai elnök, ahol elmondta, miért is lépett vissza az elnökjelöltségtől.