Videó – Az orosz-grúz határon is kilométeres dugó alakult ki Putyin bejelentése után

Nem csak az orosz-finn határon torlódott fel többkilométeres kocsisor, hanem az orosz-grúz határon is, ahol nagyjából 5 kilométeres lehet a sor.

2022. szeptember 22., 16:12

Szerző:

A BCC megosztott egy videót, amiben az látszik, hogy óriási kocsisor várakozik az orosz-grúz határ egy határátkelőjénél, miután Putyin bejelentette a részleges mozgosítást.

A BBC tudósítója szerint legalább 5 km-es sor alakult ki az orosz oldalon. Grúzia egyike azon kevés országnak, ahová az oroszok vízum nélkül bejuthatnak.

Moszkva már megkezdte a tartalékosok behívására vonatkozó tervének végrehajtását az ukrajnai harcokhoz, ahol az elmúlt hetekben kudarcokat szenvedett.

Az orosz-finn határon is hasonlóakat lehet látni

Korábban írtunk róla, hogy Putyin bejelentése után néhány órával már 35 kilométeres kocsisor torlódott fel az orosz–finn határon.

(Kiemelt képünk pillanatkép. Forrás: BBC)

20:32

Brazíliában vasárnap megkezdődött az elnökválasztás első fordulója, a voksolás favoritjának a baloldali Luiz Inácio Lula da Silva volt államfő számít a hivatalban lévő, jobboldali Jair Bolsonaróval szemben.

20:09

Oktatásért tüntető nők mintegy százfős csoportját zavarták szét vasárnap a nyugat-afganisztáni Herát városában a radikális iszlamista tálibok.

18:24

A Donyeck megyei Liman városának visszafoglalása a Vlagyimir Putyin orosz elnök által elcsatoltnak nyilvánított területen bizonyítja az ukránok sikereit, és azt, hogy képesek visszaszorítani az orosz erőket – jelentette ki vasárnap Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.