Veszendőbe mehet 160 ezer óvszer a tokiói olimpián

Kérdés, hogy teljesítik-e a NOB kérését az olimpiai falu lakói.

2021. június 19., 15:28

Szerző:

Az olimpiai bizottság arra kéri a Tokióba érkező sportolókat, hogy ne használják azt a mintegy 160 ezer óvszert, amit az olimpiai faluban fognak szétosztani, írja a Guardian. Az olimpiát szigorú távolságtartási intézkedések mellett fogják lebonyolítani, így nem lenne szerencsés, ha a sportolók nekiállnának szexelni egymással. Aki nem tartja be az irányelveket, azokat akár ki is zárhatják a játékokból.

Habár a kotonokat a tervek szerint szétosztják az olimpián részt vevő mintegy 15 ezer sportoló között, kérik, hogy azokat inkább szuvenírként vigyék haza, és ne a helyszínen vegyék igénybe őket. A NOB szerint az olimpiai falu lakóinak mintegy 80 százaléka lesz beoltva a játékok kezdetéig, de így sem akarnak semmit a véletlenre bízni.

(Kiemelt kép: MTI/AP/Eugene Hoshiko)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.