Minden korlátozás a kukában végzi a maszkon kívül márciusban

Csehországban márciustól csak a maszkviselet lesz kötelező. 

2022. február 9., 18:22

Szerző:

Március elsejével kezdve csak nagyon kevés koronavírus elleni óvintézkedés marad érvényben Csehországban, gyakorlatilag csak a maszkviselés lesz kötelező – jelentette ki Petr Fiala cseh miniszterelnök a kormány ülése utáni sajtótájékoztatón szerdán Prágában.

A cseh kormány szerdán arról döntött, hogy csütörtöktől kezdve megszünteti a Covid-19 elleni védettségi igazolások ellenőrzését a vendéglőkben, a szolgáltató szektorban és a tömeges kulturális és sportrendezvényeken.

„Fokozatosan emeljük a kulturális és a sportrendezvényeken engedélyezett résztvevők számát azzal, hogy március elsejétől kezdve csak minimális számú megszorítás marad érvényben. Gyakorlatilag csak a maszkok viselése marad kötelező”

– mondta Fiala újságíróknak. Az FFP-2 típusú maszkok viseletét jelenleg a zárt helyiségekben és a tömegközlekedési eszközökön írják elő.

Vlastimil Válek egészségügyi miniszter közölte, hogy február 18-tól emelik a tömeges rendezvényeken részt vevők megengedett létszámát is.

Petr Fiala azt mondta, hogy az új fertőzöttek számának alakulása, illetve a kórházi kezelést igénylők számának alakulása alapvetően megfelel a szakértők elvárásainak. Megjegyezte: a 65 éven felüliek képezik az új fertőzöttek mintegy 7 százalékát. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Davide Bonaldo / Controluce via AFP)