Brit Kémek: Elavult technikával védekeznek az oroszok Ukrajnában

A Brit Védelmi minisztérium közzétette napi jelentését az orosz-ukrán háborúról, amelyben arról írtak, hogy az oroszok továbbra is a védelmi vonalaikat erősítik, mindezt második világháborús megoldásokkal.

2022. december 16., 13:24

Szerző:

Az elmúlt hetekben az orosz erők továbbra is jelentős erőfeszítéseket tettek, hogy kiterjedt védelmi állásokat építsenek ki a frontvonal mentén. Valószínűleg az északi, Szvatove városa körüli szektort helyezték előtérbe. Brit Védelmi minisztérium megjegyezte, hogy az orosz építkezések a hagyományos katonai sáncépítési terveket követik, amelyek a második világháború óta nagyrészt változatlanok. Az ilyen védekezés sebezhető a modern, precíziós közvetett csapásokkal szemben.

Megjegyzik, hogy a nagyobb védelmi vonalak kiépítése újabb példája annak, hogy Oroszország visszatér a pozíciós hadviseléshez, amelyet a legtöbb modern nyugati hadsereg az elmúlt évtizedekben nagyrészt elhagyott.

(Kiemelt kép: Kiemelt képünk: Kiégett katonai jármű Harkivban 2022. február 27-én. Fotó: MTI/AP/Marienko Andrew)

16:47

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást – derül ki a statisztikai hivatal által közzétett, a szavazókörzetek 98 százalékában leadott és összeszámlált szavazatok alapján.

16:22

Egy pénteken kiszivárgott felső feljegyzésben az amerikai légierő tábornoka, és a Légi Mobilitási Parancsnokság (AMC) parancsnoka, Mike Minihan utasította az irányítása alatt dolgozó tiszteket, hogy készüljenek az USA és Kína közötti háború kitörésére. A parancsnok szerint a harc kirobbanása 2025-re várható, az amerikai és tajvani választásokat követő évben.

A Tennessee-állambeli Memphisben ismét halálos áldozattal járt egy fiatal, 29 éves fekete fiú egyszerű igazoltatásával induló rendőri eljárás. Azóta videót is publikáltak, amiből kiderül: a férfit brutálisan megverték a rendőrök három nappal azelőtt, hogy sérüléseibe belehalt.