Brit Kémek: Elavult technikával védekeznek az oroszok Ukrajnában

A Brit Védelmi minisztérium közzétette napi jelentését az orosz-ukrán háborúról, amelyben arról írtak, hogy az oroszok továbbra is a védelmi vonalaikat erősítik, mindezt második világháborús megoldásokkal.

2022. december 16., 13:24

Szerző:

Az elmúlt hetekben az orosz erők továbbra is jelentős erőfeszítéseket tettek, hogy kiterjedt védelmi állásokat építsenek ki a frontvonal mentén. Valószínűleg az északi, Szvatove városa körüli szektort helyezték előtérbe. Brit Védelmi minisztérium megjegyezte, hogy az orosz építkezések a hagyományos katonai sáncépítési terveket követik, amelyek a második világháború óta nagyrészt változatlanok. Az ilyen védekezés sebezhető a modern, precíziós közvetett csapásokkal szemben.

Megjegyzik, hogy a nagyobb védelmi vonalak kiépítése újabb példája annak, hogy Oroszország visszatér a pozíciós hadviseléshez, amelyet a legtöbb modern nyugati hadsereg az elmúlt évtizedekben nagyrészt elhagyott.

(Kiemelt kép: Kiemelt képünk: Kiégett katonai jármű Harkivban 2022. február 27-én. Fotó: MTI/AP/Marienko Andrew)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.