Váratlan dolog derült ki az omikronról

Nem olyan jó a gyorsteszt.

2022. január 9., 18:47

Szerző:

Dr. Karan Raj gyakran készít Tiktokra videókat, amelyben mindig új és érdekes beszámolókkal kelti fel a közönsége érdeklődését. Legutóbb az omikron variánssal kapcsolatban egy fontos dologra hívta fel a figyelmet. Videójában azt fejtegette, hogy az  omikront az orrból vagy a torokból vett minta mutatja ki nagyobb valószínűséggel.

A doktor állítása szerint, az omikron tovább él a torokban, ami a variáns sajátossága. Mivel például a deltához képest korábban kezdődik a tünetek megjelenése, feltételezhető, hogy nem az orrban kezd először terjedni, hanem lejjebb.

Raj éppen ezért tanácsolja, hogyha otthon, nyálkahártyából történő mintavétellel tesztelünk, akkor azt végezzük el a torokban és az orrban is. Számos eset volt már, amelyeknél az orrból vett minta negatív, míg a torokból vett pozitív eredményt hozott- szúrta ki a videót a Metropol.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

 

12:15

A Giorgia Meloni által vezetett új olasz kormány a bevándorlás elleni határozott fellépésként feltartóztatott több olyan hajót is, amelyekkel különböző civil szervezetek munkatársai a Földközi-tengeren hánykolódó migránsokat mentettek meg. Volt olyan hajó, amely az eljárás elől francia kikötőbe ment, és ez diplomáciai konfliktushoz vezetett a két ország között.