Parancsba adták a Moszadnak a hajtóvadászatot a Hamász vezetőire

A Hamász vezetőinek kiiktatására adott utasítást Netanjahu, a Moszad bárhol a világon vadászhat rájuk. 

2023. november 23., 11:25

Szerző:

Szerda este az izraeli miniszerelnök bejelentette, hogy utasítására a külföldi hírszerzésért felelős Moszad nyomába ered a Hamász vezetőinek és az októberi terrortámadás felelőseinek. Netanjahu úgy fogalmazott, hogy

Izrael ott fog fellépni a Hamász-vezetők ellen, „ahol vannak”

– írja az euronews. Netanjahu szavai szerint potenciálisan hajlandóak megcélozni a felelősöket Gázán kívül is, beleértve Katart, ahol a terrorszervezet politikai szárnyának legtöbb vezetője él, tartózkodik, vagy bujkál. Netanjahu azt mondta: 

„A háború addig tart, amíg el nem érjük az összes célunkat, vagyis haza kell juttatni az összes túszt, felszámolni a Hamaszt, és biztosítani, hogy a jövőben ne maradjon az övezetben olyan elem, amely támogatja a terrorizmust és erre neveli a gyermekeket, és fizessen a terroristáknak vagy családjaiknak." 

Az izraeli véderő (IDF) tegnap este őrizetbe vette a gázai as-Sífa kórház igazgatóját is, akit a terrorszervezettel való együttműködéssel gyanúsítanak. Tegnap a Hamász azt közölte a libanoni médiával, hogy katonai szárnya parancsnok-helyettese, Khalil al-Kharaz meghalt egy izraeli légicsapásban Dél-Libanonban.

(Kiemelt képünkön: Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök. Fotó: Menahem KAHANA / POOL / AFP)