Újabb tévécsatorna szűnik meg

Oroszország bezárja a CBC kanadai tévécsatorna moszkvai tudósítói irodáját, és megszünteti az ott dolgozó újságírók vízumát. 

2022. május 18., 20:34

Szerző:

„Döntés született a kanadai intézkedésekre válaszoló lépések bevezetéséről, nevezetesen a kanadai állami műsorszolgáltató, a CBC moszkvai irodájának bezárásáról, beleértve az újságírók akkreditációinak és orosz vízumának törlését" – mondta a szóvivő – írja az MTI.

Zaharova megjegyezte, hogy az intézkedés nem a kanadai nép ellen irányul. Mint mondta, a CBC propaganda-szócsővé vált. A szóvivő szerint a hivatalos Ottawa nyíltan ruszofób irányvonalat követ, amire példaként hozta fel, hogy a kanadai hatóságok betiltották az RT és RT France orosz állami tévécsatorna országos sugárzását. Zaharova arra figyelmeztetett, hogy Oroszország „mindig megfelelő módon fog reagálni" az ehhez hasonló egyoldalú korlátozó intézkedésekre, amelyek sértik a szólásszabadság elveit. Válaszunk elkerülhetetlen, és minden hasonló esetre vonatkozni fog – nyilatkozott Zaharova.

(Kiemelt képünk illusztráció: Keverőpult monitora a Budapest Bár zenekar koncertjén az M2 Petőfi TV Akusztik című adásának felvételén, az A38 koncerthajó színpadán. Fotó: MTVA | Zih Zsolt)