Újabb támadás érte Kijevet: záporoztak az orosz rakéták és drónok

Az ukrán légvédelemnek az összes drónt sikerült kilőnie.

2023. június 2., 12:45

Szerző:

Oroszország péntek kora hajnalban 15 cirkálórakétával és 18 iráni gyártmányú Shahed drónnal támadta Kijev városát – írja az infostart. Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkar tájékoztatásuk szerint az ukrán légvédelemnek az összes drónt sikerült kilőnie. Az ukrán hatóságok pénteken a hajnali orosz légitámadást követően az ország nagy részén feloldották a légiriadót, a fővárosban tisztviselők azt közölték, hogy a védelmi rendszerek több mint harminc rakétát és drónt semmisítettek meg. 

A kijevi katonai hatóságok a Telegram üzenetküldő alkalmazáson arról számoltak be, hogy Oroszország egyszerre indított drónokat és robotrepülőgépeket. A közlemény szerint „a Kijev feletti és a Kijev körüli légtérben a légvédelmi erők az előzetes információk szerint több mint harminc különböző típusú légi célpontot észleltek és semmisítettek meg”. 

Moszkva május eleje óta mintegy húsz rakéta- és dróncsapást mért Kijevre. Június 1-jén éjjel három civil, köztük két gyermek vesztette életét, és többen megsérültek egy Kijev ellni orosz légitámadásban – emlékeztet a kyivindependent.com.

(Kiemelt képünkön: Közmunkások szétszerelik egy orosz drón felrobbanásának helyszínét egy lakóház udvarán Kijev központjában. Fotó: Oleksii Chumachenko / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.