Elkezdték az újabb román keresztek kihelyezését az úzvölgyi katonatemetőben

Elkezdték az újabb román keresztek kihelyezését szombaton az úzvölgyi katonatemetőben a Nemzet Útja (Calea Neamului) szervezet hívei – közölte a Székelyhon hírportál.

2023. július 8., 16:32

Szerző:

Mihai Tîrnoveanu és társai helyi idő szerint 14 óra körül buszokkal érkeztek meg a Hargita és Bákó megye határán található úzvölgyi katonatemetőhöz – írta helyszíni beszámolójában a székelyföldi hírportál.

A 100-150 résztvevő 150 fakeresztet hozott magával, és a június 29-én eltávolított betonkeresztek helyére állítják fel ezeket. A csendőrség és rendőrség nagy erőkkel van jelen a helyszínen, de nem avatkozik közbe – írta a hírportál.

A Maszol megkereste a Hargita Megyei Csendőrséget is, akik szerint minden rendben a rendezvénnyel, az egyesület rendelkezik a szükséges engedélyekkel, ugyanakkor a portálnak a Nemzet Útja elnöke azt mondta, nincs engedélyük, nem is kértek ilyet, a csendőrség szóvivője azonban nem szolgált több információval, újságírói kérdésre azt válaszolta, nem tudja, ki adott nekik engedélyt, de nem a Hargita Megyei Csendőrség volt.

(Kiemelt képünkön: Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)