Ufószkeptikus angol orvos észlelt ufót

A doktor vasárnap este két, sebesen pörgő gömböt látott a felhők felett.

2022. augusztus 3., 07:31

Szerző:

A Birmingham gazdag külvárosában, Harborne-ben lakó Dr. Mohamed Salama július 24-én este épp a kukát tette ki családi háza elé, mikor az égre felnézve két repülő tárgyra lett figyelmes. Szerencsére nála volt a telefonja, amit gyorsan az ég felé irányított. A 38 másodperces felvételen két gömböt látni, amik eltávolodnak egymástól, majd az egyik nagy sebességgel forogni kezd és kilő – írja az Index.hu.

A kétgyerekes doktor eddig nem hitt az ufókban, de most már meggyőződése, hogy léteznek, mivel a két repülő tárgy nem lehetett repülőgép, drón vagy csillag a mozgás és az irányváltás módja miatt.

Gyakran pásztázom az eget, hátha kiszúrok valami érdekeset – persze általában csak a Holdat és a csillagokat látom –, és most ledöbbentem, ahogy ez a két fénygömb cikázott az égen. Soha nem láttam még ehhez hasonlót.

Az orvos szerint a repülő tárgyak magasan a felhők felett voltak, és hihetetlen gyorsan mozogtak.

Salama szokatlannak találta, hogy a furcsa fényforrások először csak forogtak, és nem egyenes vonalban haladtak, ezért elővette a mobiltelefonját, hogy rögzítse a jelenséget. A fényük is nagyon erős volt, az éjszakai égbolton semmihez sem hasonlítható, ezért is jutottak Salama eszébe az ufók – írja a lap.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: KTSDesign/SCIENCEPHOTOLIBRARY/KTS/Science Photo Library via AFP)

Tegnap 21:48

Moszkva hétfőn bejelentette, hogy felfüggeszti az új START-szerződés által lehetővé tett amerikai ellenőrzéseket az oroszországi katonai helyszíneken. A 2010-ben aláírt, kulcsfontosságú orosz-amerikai megállapodás kölcsönösen lehetővé tette a két fél számára a másik ország katonai helyszíneinek rendszeres ellenőrzését.