Tűz ütött ki egy moszkvai katonai ipari komplexum közelében

Tűz ütött ki egy kulcsfontosságú orosz katonai ipari komplexum közelében található autószerviz-központban kedd hajnalban Moszkvában.

2023. február 15., 09:47

Szerző:

Kedd hajnalban kigyulladt egy kulcsfontosságú orosz katonai ipari komplexum közelében lévő autószerviz-központ Moszkvában, amelyről rengeteg videó terjedt el az interneten.

A Taszsz hírügynökség jelentése szerint a Vörös tértől mintegy 19 kilométerre északra fekvő Otradnoje kerületben, a Dekabristov utcában lévő autószervizközpont gyulladt helyi idő szerint nem sokkal hajnali 2 óra előtt. A helyszínre 51 tűzoltóegységet vezényeltek ki, a tűz oltását a gumiabroncsok, az olaj és a műszaki berendezések jelenléte nehezítette. Az épületből három embert mentettek ki, és hajnalni négy óra előtt sikerült eloltalni a tűzet – írta a Newsweek.

A Realnaja Voina ukrán hírportál Telegram-csatornája megosztott két videoklipet, amelyek különböző szögekből mutatják a tüzet. Azt írták, hogy a tűz egy olyan épület közelében keletkezett, ahol tengeri és légi rakétafegyverek rádióvezérlő csatornáinak fejlesztésével és gyártásával foglalkoznak. 

A moszkvai Rendkívüli Helyzetek Minisztériumának közlése szerint 900 négyzetméternyi terület égett. A helyi mentőszolgálat szerint az üzemanyag-kaniszterek robbantak fel az épületben, ahol gumiabroncsokat tároltak, és a tűz 1500 négyzetméteren terjedt el, ami a tető részleges beomlását okozta.

 

06:46

Incidensekkel kísért spontán tiltakozások voltak hétfő este több francia nagyvárosban, miután a nemzetgyűlés nem szavazta meg a kormány megbuktatását célzó két bizalmatlansági indítványt, amelyeket a nyugdíjreform parlamenti szavazás nélküli elfogadását követően terjesztett be az ellenzék.