Tűz pusztította el Sydney egyik hétemeletes épületét (fotó)

Száz tűzoltó oltotta a lángokat, félszáz lakót evakuálni kellett.

2023. május 25., 13:31

Szerző:

A lángok helyi idő szerint délután négy körül csaptak fel Sydney egyik hétemeletes épületében, amelynek egyes részei ezt követően összeomlottak. Helyszíni beszámolók szerint a tűz nyomán felszálló sűrű fekete füstöt a város majdnem minden pontjáról látni lehetett. Az oltásra több mint 120 tűzoltót és 30 járművet mozgósítottak. 

A tűzoltóság közlése szerint a tüzet sikerült megfékezniük, és előtte mintegy 50 embert még időben evakuáltak. 

AUSTRALIA-BUILDING-FIRE

 

 A gyárként, majd szállodaként funkcionáló épületben egy ideje már csak hajléktalanok húzták meg magukat, őket a 9News ausztrál hírtelevízió szerint sikerült kimenekíteni.  Adam Dewberry tűzoltóparancsnok közölte, hogy biztonsági okokból a szomszédos házakban élőket is evakuálták és a gyanú szerint a lángok a harmadik emeleten csaptak fel. A tűz okát vizsgálják.

 (Kiemelt képünkön: több mint 100 tűzoltó küzdött május 25-én Sydney központjában egy hétemeletes lángok toronymagas lángjaival és sűrű füstjével. Forrás: DAVID GREY / AFP)

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.