Tucatnyi embert késelt meg egy támadó egy buszon Lübeckben

2018. július 20., 16:02

Szerző:

Péntek délután 14 ember megsérült, amikor egy támadó késelni kezdett egy távolsági buszon a Lübeckben. A Travemünde felé tartó busz éppen az észak-németországi város Kücknitz nevű kerületében haladt, amikor a támadó, egy harmincas évei közepén járó férfi hátizsákjából füst tört elő,  mintha kigyulladt volna. Amikor ezt néhányan szóvá tették, a támadó elővette a kést, és válogatás nélkül szúrni-vágni kezdte a körülötte állókat. A busz megállt, pánikban menekültek róla az emberek. A harminc körüli, állítólag iráni származású férfit a kivezényelt rendőri erők őrizetbe vették, a környéket hermetikusan lezárták, a kücknitzi állomáson most nem állnak meg a vonatok.

A 14 áldozat közül 12-en könnyű, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek, de a Lübecker Nachrichten című helyi lap rendőrségi közlésekre hivatkozva azt írta, hogy halottja egészen biztosan nincs a támadásnak.

A busz a Travemünder woche néven futó vitorlásfesztiválra szállított látogatókat. A fesztivál ma nyitja meg a kapuit, és eredetileg úgy volt, hogy Hans-Joachim Grote schleswig-Holsteini tartományi belügyminiszter is elmegy a megnyitóra, de a részvételét a késelés miatt lemondták.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.