Trócsányi perrel fenyegeti az Európai Néppártot, ha kizárják a Fideszt

A volt igazságügyi miniszter szerint a döntés ellentmondana a jogállamisággal. 

2021. február 26., 11:30

Szerző:

A Fidesz és az Európai Néppárt harca újabb fejezetéhez érkezett. A Politico reggeli hírlevelének tanulsága szerint a napokban ültek le tárgyalni a Néppárt európai parlamenti képviselői arról a javaslatról, amelynek értelmében nem csak képviselőnként, hanem egy teljes nemzeti delegációról is dönthetnének a pártcsaládból való kizárásról. Ez megkönnyítené a Fidesz kizárását is – írja a 24.hu.

A találkozón Trócsányi László EP-képviselő, volt igazságügyi miniszter azzal fenyegette meg a Néppárt képviselőcsoportját, hogy beperelik őket az Európai Bíróságon. Szerinte ugyanis a képviselőcsoport nem tartaná tiszteletben a jogállamiságot, ha lehetővé tenné, hogy megbüntessék a Fideszt. 

Pénteken újabb találkozót hívott össze Manfred Weber, a Néppárt frakcióvezetője, ugyanis a legutóbbi eseményen több képviselő is új javaslatot nyújtott be. 

(Kiemelt kép: Fotó: MTI | Koszticsák Szilárd)

 

Donald Tusk lengyel miniszterelnök észt, lett és litván kollégájával együtt felhívással fordult az Európai Tanács és az Európai Bizottság elnökéhez, kérve Lengyelország Oroszországgal és Fehéroroszországgal közös külső határai megerősítésének támogatását.