Törölte az Instagram John F. Kennedy oltásellenes unokaöccse fiókját, mert álhíreket terjesztett a koronavírusról

Szigorú bánásmódra számíthatnak az oltásellenesek a közösségi médiában.

2021. február 11., 14:12

Szerző:

Rendszeresen osztott meg álhíreket a Covid-19-járványról vagy az oltásokról John F. Kennedy néhai amerikai elnök 67 éves unokaöccse, Robert F. Kennedy Jr., ezért törölték a profilját az Instagramról – írja a The Guardian. A vállalat hétfőn jelentette be, hogy rövidesen sokkal szigorúbban bánnak majd az oltásellenesekkel mind a Facebookon, mind az Instagramon.

Kennedy Jr. a Children's Healt Defense alapítója, mely a köztudatban az egyik legnagyobb amerikai oltásellenes szervezetnek számít. Állításuk szerint ők nem oltásellenesek, csupán kérdéseket vetnek fel az oltások biztonságosságával kapcsolatban. Ennek ellenére többször is megosztottak összeesküvés-elméleteket a közösségi médiában, és tavaly beperelték a Facebookot, miután az korlátozta a hirdetési lehetőségüket.

A The Guardian megírta korábban, hogy az amerikai kormány gazdaságvédelmi segélyprogramja öt olyan oltásellenes csoportnak is adott kölcsönt, melyek téves információkat terjesztettek a koronavírusról, ezek között volt Robert F. Kennedy Jr. szervezete is.