Török embercsempész-maffiát számoltak fel Szarajevóban

Nemzetközi embercsempész-hálózatot számolt fel a bosznia-hercegovinai rendőrség, a bűnbanda tagjainál Törökországban kiállított több száz személyi okmányt foglaltak le, amelyekkel illegálisan szállítottak át embereket a határon – közölte a Szarajevó megyei rendőrség hétfőn.

2023. szeptember 5., 08:35

Szerző:

A hatóságok először egy 37 éves török állampolgárt vettek őrizetbe Szarajevó egyik városrészében, miután a lakásában több száz, Törökországban kiállított útlevelet, személyi igazolványt, forgalmi engedélyt és egyéb dokumentumot, valamint 27 700 eurót találtak. Ezt követően egy 51 éves bosznia-hercegovinai és egy 33 éves iraki állampolgárt is őrizetbe vettek, akiknél további 100 ezer eurót találtak, az összeg nagy valószínűséggel embercsempészetből származik. 

A nyomozó hatóságok alapos gyanúja szerint a három férfi egy nemzetközi embercsempész-szervezet működtetésében vett részt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Takaróba burkolózó illegális bevándorló úton a Pazarkule határátkelő felé a törökországi Edirne térségében 2020. március 10-én. Fotó: MTI/EPA/Tolga Bozoglu)