Többeket megszúrt egy támadó egy szöuli metróállomásnál

Egy embert megölt, három másikat pedig megsebesített egy fegyveres támadó pénteken a dél-koreai fővárosban egy metróállomásnál.

2023. július 21., 11:55

Szerző:

A Yonhap dél-koreai hírügynökség jelentése szerint helyi idő szerint délután 2-kor egy férfi valamilyen szúró-vágó fegyvert rántott elő a Szöul délnyugati részén lévő Szillim metróállomás egyik kijáratánál, egy huszonéves férfit leszúrt, három másik férfit pedig megsebesített. A sérültek egyike állítólag válságos állapotban került kórházba.

A rendőrség őrizetbe vett egy 30-as éveiben járó gyanúsítottat. Még vizsgálják tettének indítékát, illetve azt, hogy kapcsolatban állt-e áldozataival. Amikor a rendőrök legyűrték, a támadó azt kiabálta, hogy nem akar tovább élni – értesült az YTN helyi tévécsatorna.

(Kiemelt képünk: Rendőrök vizsgálják egy támadás helyszínét a Szöul délnyugati részén található Sillim metróállomás közelében 2023. július 21-én. Egy ember meghalt, három pedig megsebesült, amikor egy férfi "késeléses ámokfutásba" kezdett július 21-én a dél-koreai főváros, Szöul egyik metróállomása közelében - közölte a rendőrség az AFP-vel. Fotó: YONHAP / AFP)

16:24

A szlovákiai választási kampányban terjesztett álhírek miatt az Európai Bizottság súlyos pénzbüntetéssel sújthatja mindkét népszerű közösségi felületet. A digitális szolgáltatásokról szóló új uniós törvény alapján ugyanis a techcégeknek már szigorúbban kellene szűrniük a platformjaikon terjedő dezinformációkat.