Baltás támadó randalírozott egy észak-franciaországi Lidl-üzletben

Három embert megsebesített hétfőn este az észak-franciaországi Jeumont városának egyik Lidl-üzletében egy baltás támadó, aki egy késsel is felfegyverzett.

2022. december 13., 07:24

Szerző:

A La Voix du Nord című napilap szerint a baltás támadó két áldozata súlyos, míg a harmadik személy könnyebb sérüléseket szenvedett. A lap úgy tudja, hogy a férfi később öngyilkos akart lenni és baltájával súlyos sebesülést okozott magának. A tett indítékát egyelőre homály fedi.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Pesti Hírlap Archív)

Moszkva és Phenjan közt átfogó katonai együttműködés kezd kialakulni: Észak-Korea nagy mennyiségű lőszerrel támogatja az orosz haderő Ukrajna elleni háborúját, Oroszország pedig védelmi szövetséget kötött az ázsiai állammal és elkezdett nekik korszerű haditechnikai vívmányokat szállítani. Mindeközben videófelvételek bizonyítják, hogy észak-koreai katonák vannak Oroszországban.

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.