Több száz diák bulizott Horvátországban, elegük lett a karanténból

A diákokat bosszantotta, hogy egy képviselő temetésén is többen voltak a megengedettnél.

2021. február 7., 13:20

Szerző:

“Ha az állami vezetés nem tartja be a korlátozásokat, nekünk sem kell”- mondták a 24 sata portálnak a zágrábi Stjepan Radić Diákkollégium lakói.

Szombat este legalább 700 diák gyűlt össze “lazítani” a kollégium előtt, illetve az ahhoz közeli parkolóban. “Minden hétvégén összejövünk. Az egyetemen kezdünk, majd 22 óra körül az őrök megkérnek minenkit, hogy menjünk a szobákba. De mi leginkább egy parkolóba vonulunk el. Tegnap este a rendőrök is eljöttek, és elűzték a diákokat, de miután elmentek, néhányan visszatértünk - mondták a diákok, és hozzátették, hogy tisztában vannak a járvánnyal, de az ő helyzetüket is meg lehet érteni.

“Nehéz a helyzet, de mi ezt már pszichésen nem bírjuk tovább. Vizsgaidőszak van, stressz, kicsit lazítanunk kell. És emellett, amikor azt látjuk, hogy az állami vezetés sem tartja be az intézkedéseket, akkor az felbosszant minket. Ha ők sem tartják be a korlátozásokat, akkor nekünk sem kell” - mondták a diákok utalva arra, hogy Miroslav Tudjman képviselő temetésén többen vettek részt, mint az jelenleg megengedett.

 A diákok bulizásán kívül tegnap este számos már összejövetelre is sor került Horvátországban, a zágrábi Horvát Nemzeti Színház előtt és a Cvjetni téren sok polgár élvezte a szabadban a meleg időt.

(A kiemelt kép illusztráció/Forrás:24 sata)

12:22

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).