Több mint ötvenen meghaltak egy etiópiai légicsapásban

Az addisz-abebai központi kormányzat 2020 novembere óta harcol a tigréi felkelőkkel.

2022. január 8., 17:09

Szerző:

Ötvenhat ember meghalt és legkevesebb harmincan megsebesültek egy légicsapásban Etiópia Tigré régiójában, az ország északi részén egy menekülttábort érő légicsapásban - közölték segélymunkások a Reuters hírügynökséggel szombaton.

A hadsereg és a kormány egyelőre nem kommentálta az értesülést. A kormány az elmúlt 14 hónapban következetesen tagadta, hogy civileket venne célba a tigréi felkelők elleni küzdelemben. A segélymunkások azt mondták, a helyi hatóságok megerősítették a halálos áldozatok számát. A belső menekülteknek otthont adó tábort Tigré északnyugati részén, az eritreai határ közelében péntek éjjel érte légicsapás. A táborban sok idős nő és kisgyerek is van.

„Azt mesélték, éjfélkor csapódtak be a bombák. Teljesen sötét volt, és nem tudtak menekülni”

– mesélte az egyik segélymunkás.

Az addisz-abebai központi kormányzat 2020 novembere óta harcol a tigréi felkelőkkel.

(Kiemelt képünk: Egy Etióp zarándoktábor. Fotó: EDUARDO SOTERAS / AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.