Több, mint hetven év után ismét király tart karácsonyi beszédet az Egyesült Királyságban

A BBC és a Sky News is közvetíti majd III. Károly ünnepi beszédét, mely helyi idő szerint december 25-én három órakor kerül adásba. 71 év után először szól király a britekhez karácsonykor.

2022. december 25., 14:25

Szerző:

A beszéd témáját nem erősítették meg, de várhatóan a király tiszteleg majd a szeptemberben elhunyt II. Erzsébet királynő előtt. Azzal kapcsolatban is vannak várakozások, hogy utalni fog Harry hercegre és Meghan Markle-re, akiknek a Netflixen nemrég jelent meg egy hatrészes, nagy port kavaró dokumentumsorozata – írja a 24.hu

A nemrég elhunyt II. Erzsébet 2020-as beszédét több, mint 8 millióan nézték, és a nap legnézettebb műsorának kiáltották ki – 2021-ben pedig még ezt a nézettséget is felülmúlta, akkor több, mint 9 millióan nézték.  

A királynő rendszeresen a Buckingham-palotából szólt népéhez, de III. Károly idén úgy döntött, hogy a windsori Szent György kápolnából jelentkezik majd.

(Kiemelt képünk: Károly walesi herceg, brit trónörökös távozik a British Broadcasting Corporation (BBC) brit közszolgálati műsorszolgáltató londoni székházából 2022. április 28-án. Fotó: MTI/EPA/Andy Rain)