London bezárt, most ide járnak dolgozni a magyarok

Hiába az uborkaszezon a szomszédos országban, akkor is több magyar van. 

2021. november 30., 15:31

Szerző:

A ősz egyébként uborkaszezon az osztrák gazdaság több ágazatában, mivel turisták inkább nyáron és télen érkeznek, ennek fényében is magas ez az adat – írja a Privátbankár

A lap közlése szerint idén októberben 103 347 magyar állampolgár dolgozott Ausztriában, ez 4291 fővel kevesebb, mint az eddigi történelmi rekordot jelentő augusztusi, de 10 544-gyel több, mint tavaly ilyenkor, és 9256-tal több a 2019. októberinél.

A friss adatok, azt mutatják, hogy ez a piac maga mögött hagyta a válságot. 

Más országok polgáraihoz képest is sok magyar dolgozik idén Ausztriában, úgy tűnik, hogy a járvány csak ideiglenesen vetette vissza a magyar munkaerő odaáramlását. Az osztrák járványügyi korlátozások miatt sokan kerülhetnek bajba, ha nem oltatják be magukat.

(Kiemelt képünk: Egy pincér söröspoharakat visz a Schweizerhaus sörkertben Bécsben, Ausztriában, 2021. május 19-én, miután a koronavírus világjárvány miatt elrendelt féléves zárlat után ismét kinyithattak az éttermek és szállodák. Fotó: Helmut Fohringer / APA / AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.