Több katona életét vesztette egy merényletben

Tizenöt katona életét vesztette és egy megsebesült kedden a nyugat-afrikai Burkina Fasóban két egymást követő aknarobbanás során.

2022. augusztus 9., 21:29

Szerző:

A hadsereg tájékoztatása szerint egy katonai konvoj egyik járműve futott aknára az ország északi részén. Az első robbantást követően az elsősegélynyújtók közelében feltehetően távolról működésbe hoztak egy második aknát is.
 

A 21 millió lakosú száhel-övezeti ország 2019 óta súlyos humanitárius és politikai válsággal küzd. Az al-Kaida és az Iszlám Állam terrorszervezethez köthető fegyveresek 2015 óta rendszeresen hajtanak végre támadásokat Burkina Fasóban, valamint a szomszédos Maliban és Nigerben is. A hosszan tartó aszályok és éhínségek tovább súlyosbítják az egyébként jelentős aranylelőhelyekkel rendelkező ország helyzetét, ahol januárban a hadsereg vette át a hatalmat.

(Fotó: Olympia De Maismont / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

2022. szeptember 27., 14:57

A Kremlt rendkívüli módon aggasztja az Északi Áramlat csővezetékeken észlelt károsodás és nyomáscsökkenés, ezért a példátlan helyzet sürgős kivizsgálását sürgeti, jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtószóvivő szerdán újságíróknak.