Kitoloncolják a palesztin vendégmunkásokat Izraelből

Több ezer gázai határ menti, Izraelben, a megszállt Ciszjordániában dolgozó vendégmunkást küldtek vissza Gázába pénteken – közölte a Reuters.

2023. november 3., 12:43

Szerző:

A palesztin vendégmunkások egy része az ostromlott Gázai övezet és Egyiptom közötti rafahi határátkelőtől keletre lévő Kerem Shalom átkelőn keresztül tért vissza – közölte a Reuters.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök hivatala csütörtök este közölte: „azokat a vendégmunkásokat, akik a háború kitörésének napján Izraelben voltak, visszaszállítják Gázába”.

A palesztin enklávéba átkelő munkások azt mondták, hogy az izraeli hatóságok az október 7-i támadás után őrizetbe vették és bántalmazták őket a Hamász dél-izraeli támadása után. Néhányuk lábán még mindig számozott matricák voltak.

A Gáza északi részén fekvő területekről érkezőknek délen kell maradniuk, miután az izraeli erők csütörtökön késő este befejezték az utak lezárását – közölték palesztin tisztviselők.

(Kiemelt kép: RAFAH, Gáza - NOVEMBER 03.: Az Izrael által deportált palesztin munkások ezrei térnek vissza a Gázai övezetbe a gázai Rafahban 2023. november 3-án. Az izraeli erők által a határátkelőtől 2 kilométerre hagyott munkások gyalogosan léptek be a Gázai övezetbe. Abed Rahim Khatib / ANADOLU / Anadolu via AFP)

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.