Több ezer fűtőpontot készítenek elő – Kijevben

Kijevben több ezek fűtőpontot állítanak fel. Több forgatókönyvre készülnek, köztük arra is, hogy se áram, se víz, se távfűtés nem lesz.

2022. november 2., 10:01

Szerző:

Kijevben több mint ezer fűtőpontot készítenek elő az ukrán főváros hatóságai arra az esetre, ha az orosz támadások miatt leállna a távfűtés - közölte szerdán a polgármester.

Se áram, se víz, se távfűtés

Vitalij Klicsko a Telegram üzenetküldő platformon azt írta, hogy a város különböző forgatókönyveteket mérlegel az orosz rakétatámadások miatt.

„Az a legrosszabbik, amelyben se elektromos áram, se víz, se távfűtés nincs. Erre az esetre készítünk elő több mint ezer fűtési pontot városunkban”

 – írta.

Ezeket a helyeket generátorokkal szerelik fel, és rendelkezni fognak a legszükségesebb dolgokkal, köztük vízzel – tette hozzá.

A rakéta- és dróntámadások Ukrajna energetikai infrastruktúrájának mintegy 40 százalékában tettek kárt, rövid időre Kijev egyes részei is áram és víz nélkül maradtak.

(Kiemelt kép: Helyszínt biztosító rendőr Kijevben 2022. október 10-én, miután az orosz erők rakétatámadást intéztek az ukrán főváros ellen. Legalább nyolc ember életét vesztette, 24 pedig megsebesült. Fotó: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk)