Több évtizedes börtönbüntetés kapott egy szexuális zsarolóhálózat kulcsfigurája

A dél-koreai férfi GodGod néven szexuális kizsákmányolással foglalkozó chatszobákat működtetett a Telegram közösségi oldalon.

2021. április 8., 13:37

Szerző:

Egy dél-koreai bíróság harmincnégy év börtönre ítélte egy online szexuális zsarolóhálózat kulcsemberét, aki nők és lányok tucatjait kényszerítette arra, hogy nyíltan szexuális tartalmú videókat osszanak meg magukról.

A délkeleti Andong városának kerületi bírósága azért sújtotta börtönbüntetéssel a 24 éves Mun Hjung Vukot, mert szexuális kizsákmányolással foglalkozó chatszobákat működtetett a Telegram közösségi oldalon, továbbá nőkről készített és terjesztett obszcén videókat.

Ítéletében a bíróság hangsúlyozta, hogy a vádlott helyrehozhatatlan kárt okozott az áldozatoknak, és az emberi méltóságot sértő társadalmi bűncselekmény miatt súlyos büntetést érdemel. Az ítélet szerint elektronikus nyomkövető viselésére is kötelezik 30 évig.

A férfit, akit GodGod felhasználónevén ismertek, 2020 májusában tartóztatták le. Ezt követően 12 vádpontban, köztük a kiskorúak védelmére vonatkozó törvények megsértése miatt emeltek vádat ellene. Az ügyészség életfogytiglani börtönbüntetés kiszabását kérte a vádlottra.

A szexuális zsarolóhálózat irányítóját, Cso Dzsu Bint tavaly novemberben 40 év börtönbüntetésre ítélték.

(Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock)