Tizenhat foglyot fejeztek le rabtársaik egy újabb brazíliai börtönlázadásban

2019. július 30., 09:59

Szerző:

Legalább 57 rab meghalt hétfőn egy börtönlázadásban az észak-brazíliai Pará államban. A helyi büntetés-végrehajtás az EFE spanyol hírügynökségnek megerősítette, hogy a bűnbandák közötti összecsapásokban

legalább 57 fogoly halt meg, akik közül 16-ot lefejeztek a társaik.

A halálos áldozatokon kívül több ember megsebesült, és a lázadók túszul ejtettek két börtönőrt, igaz, őket később elengedték.

Börtönlázadás Brazíliában A sajtó munkatársai és bámészkodók a börtönnél

Eddig összesen tizenhat embert vádolnak az erőszakhullám kirobbantásával, tízet várhatóan más börtönökbe szállítanak majd át, rajtuk kívül további negyvenhat embert helyeznek majd el Pará állam más börtöneiben. A legtöbb halálesetet fulladás okozta, miután a rabok a börtön több szárnyát is felgyújtották. A hatóságok szerint bandák közötti rivalizálás miatt robbantak ki az összecsapások - írja a CNN.

Brazíliában májusban volt a legutóbb börtönmészárlás, akkor 55 ember halt meg egy büntetés-végrehajtási intézetben Amazonas államban.

A dél-amerikai ország börtöneiben körülbelül 708 ezer fogoly raboskodik, közel 300 ezerrel többen, mint ahány rab számára jut férőhely hivatalosan.