Támadás Oroszország ellen – Bevezették a terrorelhárítási műveleti állapotot az Ukrajnával határos régióban

Egyre komolyabbnak látszik az Oroszországot Ukrajna felől ért támadás. A régió kormányzója bejelentette, hogy bevezették a a terrorelhárítási műveleti állapotot a területen. A felvételek tanúsága szerint háborús állapotok uralkodnak az Ukrajnával határos megyében.

2023. május 22., 19:37

Szerző:

„Az ukrán fegyveres erők egy diverzáns- és felderítőcsoportja hatolt be a Grajvoroni járás területére. Az orosz fegyveres erők a határőrséggel, az FSZB-vel (a Szövetségi Biztonsági Szolgálattal) és az orosz nemzeti gárdával együtt megteszik a szükséges intézkedéseket az ellenség visszaverésére” – írta Gladkov.

Később közölte, hogy Belgorodnál a légvédelem lelőtt egy drónt, és hogy

a megyében bevezették a „terrorelhárítási műveleti állapotot”.

Ötre nőtt azoknak a sebesült civileknek a száma, akiket a határtól körülbelül öt kilométerre fekvő, mintegy hatezer lakosú Grajvoron városban kórházba kellett szállítani – tette hozzá.

Mint arról korábban beszámoltunk: a Telegramon terjedő hírek szerint életbe lépett a „Havasi gyopár” hadművelet, amelynek értelmében az orosz belügyminiszter minden, a területen élő rendfenntartót azonnal az állomáshelyére rendelt. 

A közösségi oldalakra felkerült felvételeken harcok láthatók Belgorod városában és a környező településeken: 

(Kiemelt képünk: Képkocka az Orosz Szabadság Légiójának a határ orosz oldaláról történő bejelentkezéséből. Fotó: Twitter)

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.