Támadás érte az oroszországi Kurszk repülőterét

Dróntámadás érte az oroszországi Kurszk repülőterét. 

2022. december 6., 08:00

Szerző:

Dróntámadás érte az oroszországi Kurszk repülőteret – közölte a helyi kormányzó kedden. A támadás következtében egy olajtároló tartály is kigyulladt – írja a Telex.hu.

„Nincsenek áldozatok. A tüzet körbezártuk. Az összes segélyszolgálat a helyszínen dolgozik” – közölte Roman Starovoyt, a régió kormányzója a Telegramon. Előző héten a régió kormányzója arról számolt be, hogy az ukrán erők többször is csapást mértek egy erőműre a térségben, ami áramkimaradásokat okozott. Ukrajna nem vállalta a támadást.

Mint ismert, ukrán drónok hétfőn két légitámaszpontot támadtak meg Rjazanyban és Szaratovban. A támadásban három katona életét vesztette, négyen megsebesültek, két repülőgép pedig megsérült. 

(Dróntámadás az oroszországi Kurszk repülőtere ellen 2022. december 6-án. Fotó: Twitter)

Szlovákia már nem küld újabb fegyvereket Ukrajnának, de minden más eszközzel továbbra is támogatni fogja az orosz agresszió ellen védekező ukránokat – jelentette ki Peter Pellegrini, a szlovák parlament elnöke csütörtökön Prágában sajtótájékoztatón.

A dél-spanyolországi Andalúziában négy ember vesztette életét, akiket embercsempészek löktek a tengerbe egy motorcsónakról, majd elmenekültek – számolt be az esetről a hatóságok tájékoztatása alapján a spanyol sajtó csütörtökön.