A szűk farmer, a COVID, a volt focista és a lelőtt leleplező

Egy dél-afrikai kórház egy elírás miatt véletlenül több, mint tíz millió forint értékben rendelt szűk farmereket. 

2022. augusztus 26., 13:49

Szerző:

A Dél-Afrikában található Tembisa város kórházának igazgatója, Ashley Mthunzi elismerte, hogy 500 ezer dél-afrikai randot költöttek szűk farmerekre a pandémia harmadik hulláma alatt, júniusban.

Varratok helyett szűk farmerek

A szokatlan vásárlás nem a divat kedvéért, hanem egy elírási hiba miatt történt. Mthunzi azt mondta, hogy sebészek által használt varratokat akartak rendelni, de a nem a megfelelő termékkódot ütötték be a rendszerbe – írja az Ewn.co.za

500 ezer dél-afrikai rand körülbelül 12 millió forintnak felel meg. A pénzt egy olyan cégnek fizették ki, amit éppen csak egy hónappal azelőtt regisztráltak, és a gyanús tranzakció felfedő Babita Deokaran arra hívta fel a figyelmet, hogy a cégnek állítólag köze van egy bizonyos volt focistához.

Deokaran később egy lövöldözés következtében életét vesztette.

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.