A szűk farmer, a COVID, a volt focista és a lelőtt leleplező

Egy dél-afrikai kórház egy elírás miatt véletlenül több, mint tíz millió forint értékben rendelt szűk farmereket. 

2022. augusztus 26., 13:49

Szerző:

A Dél-Afrikában található Tembisa város kórházának igazgatója, Ashley Mthunzi elismerte, hogy 500 ezer dél-afrikai randot költöttek szűk farmerekre a pandémia harmadik hulláma alatt, júniusban.

Varratok helyett szűk farmerek

A szokatlan vásárlás nem a divat kedvéért, hanem egy elírási hiba miatt történt. Mthunzi azt mondta, hogy sebészek által használt varratokat akartak rendelni, de a nem a megfelelő termékkódot ütötték be a rendszerbe – írja az Ewn.co.za

500 ezer dél-afrikai rand körülbelül 12 millió forintnak felel meg. A pénzt egy olyan cégnek fizették ki, amit éppen csak egy hónappal azelőtt regisztráltak, és a gyanús tranzakció felfedő Babita Deokaran arra hívta fel a figyelmet, hogy a cégnek állítólag köze van egy bizonyos volt focistához.

Deokaran később egy lövöldözés következtében életét vesztette.

 

A Donyeck megyei Liman városának visszafoglalása a Vlagyimir Putyin orosz elnök által elcsatoltnak nyilvánított területen bizonyítja az ukránok sikereit, és azt, hogy képesek visszaszorítani az orosz erőket – jelentette ki vasárnap Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.

Legalább negyvenegyen meghaltak a tüntetők és a biztonsági erők közötti összecsapásokban a héten Zahedanban – közölte az Iráni Emberi Jogok (IHR) nevű, norvégiai székhelyű szervezet vasárnap.