Botránnyal indult a szlovák vakcinalottó

Nincs otthon tévé, nincs nyeremény se!

2021. augusztus 16., 13:51

Szerző:

Elindult a vakcinalottó sorsolásának közvetítése a szlovák köztévén, valaki rögtön nyert 100 ezer eurót, négyen viszont elbukták a nyereményt, hiába sorsolták ki őket – írja a Paraméter.

Az első nagy nyereményt a humennéi járásbeli Nižná Sitnica községben élő Lýdia vihette el, 100 ezer euró ütötte a markát. Ő volt viszont az egyedüli, aki azt követően, hogy kisorsolták, teljesítette a vakcinalottó további feltételeit is. A százezres nyereményhez ugyanis nem elegendő az, hogy kisorsoljanak valakit, de 20 másodpercen belül fel kell vennie a telefont, majd a következő 20 másodpercben bediktálnia a kódot, amely az élő adás során megjelenik a képernyőn. 

A további kisorsoltak között volt olyan, aki hiába nézte az élő adást is, mivel az interneten tette – ahol az késik a tévéhez képest, helyenként akár 25-30 másodpercet is – nem tudta bediktálni a kódot, mivel az nem érkezett meg a képernyőjére.

Matovič, akinek pénzügyi tárcája indította a vakcinalottót, gúnyosan kommentálta a sokak szerint igazságtalan és életszerűtlen megoldást:

• Uff… Dráma rögtön az első alkalommal

• 300 ezer eurónak fuccs… »nem nézek tévét«

• 400 ezer eurónak fuccs »lassú az internetem«

• … hát, így a jövő vasárnap az első szerencsés rögtön 500 ezer euróért játszhat majd.

A kommentelők közül többen megjegyezték, hogy a miniszterelnök egyáltalán nem gondolt azokra, akiknek nincs tévéje, nem férnek hozzá az internethez vagy egész egyszerűen vasárnap is dolgoznak.

(Kiemelt képünk: Koronavírus elleni oltás Szlovákiában. Fotó: EPA / STRINGER)

Megszavazta a lengyel parlament alsóháza azt a kormánypárti tervezetet, amelynek értelmében 2024. április 30-ig meghosszabbítanák az önkormányzatok választási ciklusát. Ennek megfelelően Lengyelországban fél évvel elhalasztanák a helyhatósági választást, amelynek időpontja egyébként egybeesne a jövő őszi parlamenti választáséval.

A szivárgások pontos mértéke nem tisztázott, de az Északi Áramlat földvezetékeken nem volt visszatartó mechanika, ezért az összes vezetékben lévő földgáz kiszabadulhat, ami azt jelenti, hogy több, mint 1,3 millió autó éves üvegházhatást előidéző gázkibocsátásának megfelelő mennyiségű metán kerülhet a légkörbe mindössze pár nap leforgása alatt.

Az orosz védelmi minisztérium elismerte, hogy hazai gyártmányú drónjaik nem felelnek meg „taktikai és technológiai” követelményeknek.