Botránnyal indult a szlovák vakcinalottó

Nincs otthon tévé, nincs nyeremény se!

2021. augusztus 16., 13:51

Szerző:

Elindult a vakcinalottó sorsolásának közvetítése a szlovák köztévén, valaki rögtön nyert 100 ezer eurót, négyen viszont elbukták a nyereményt, hiába sorsolták ki őket – írja a Paraméter.

Az első nagy nyereményt a humennéi járásbeli Nižná Sitnica községben élő Lýdia vihette el, 100 ezer euró ütötte a markát. Ő volt viszont az egyedüli, aki azt követően, hogy kisorsolták, teljesítette a vakcinalottó további feltételeit is. A százezres nyereményhez ugyanis nem elegendő az, hogy kisorsoljanak valakit, de 20 másodpercen belül fel kell vennie a telefont, majd a következő 20 másodpercben bediktálnia a kódot, amely az élő adás során megjelenik a képernyőn. 

A további kisorsoltak között volt olyan, aki hiába nézte az élő adást is, mivel az interneten tette – ahol az késik a tévéhez képest, helyenként akár 25-30 másodpercet is – nem tudta bediktálni a kódot, mivel az nem érkezett meg a képernyőjére.

Matovič, akinek pénzügyi tárcája indította a vakcinalottót, gúnyosan kommentálta a sokak szerint igazságtalan és életszerűtlen megoldást:

• Uff… Dráma rögtön az első alkalommal

• 300 ezer eurónak fuccs… »nem nézek tévét«

• 400 ezer eurónak fuccs »lassú az internetem«

• … hát, így a jövő vasárnap az első szerencsés rögtön 500 ezer euróért játszhat majd.

A kommentelők közül többen megjegyezték, hogy a miniszterelnök egyáltalán nem gondolt azokra, akiknek nincs tévéje, nem férnek hozzá az internethez vagy egész egyszerűen vasárnap is dolgoznak.

(Kiemelt képünk: Koronavírus elleni oltás Szlovákiában. Fotó: EPA / STRINGER)

Az Ukrajna támogatásával kapcsolatos véleménykülönbségek ellenére is van értelme és jövője a visegrádi együttműködésnek – jelentette ki Orbán Viktor kedden Prágában, a négy visegrádi ország kormányfőinek csúcstalálkozója után tartott sajtótájékoztatón, ahol a miniszterelnököt a találkozó előtt füttykoncerttel várták a tiltakozók.

2024. február 27., 12:22

Keserű igazságot tárt fel a Pesticide Action Network Europe által készített tanulmány: az európai polgárok egyre inkább ki vannak téve az úgy nevezett PFAS (poli- és perfluoralkil) vegyületeket tartalmazó „növényvédőszerek” koktéljainak. Ezeket a vegyi anyagokat szándékosan permetezik az élelmiszernövényekre, így a friss gyümölcsök és zöldségek közvetlen és rendszeres kitettséget jelentenek a fogyasztók számára. A PAN Europe és a Magyar Természetvédők Szövetsége a PFAS-vegyületeket tartalmazó peszticidek betiltását szorgalmazza.