Szíriai források szerint izraeli rakétatámadás érte Damaszkusz környékét

Izraeli rakétatámadás érte csütörtökre virradóra Damaszkusz környékét, két katona megsebesült, kisebb anyagi károk keletkeztek – jelentette katonai forrásokra hivatkozva a SANA szíriai állami hírügynökség.

2023. március 30., 10:17

Szerző:

A tájékoztatás szerint a rakétákat – amelyek közül a szíriai légvédelem állítólag többet megsemmisített – a Golán-fennsíkól lőtték ki. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű civil szervezet szerint találat érte a Damaszkusszal szövetséges Irán-barát milíciák egyik támaszpontját is.

Izrael az utóbbi években számos légicsapást mért szíriai célpontokra, a hadsereg, valamint a damaszkuszi kormánnyal szövetséges erők és a libanoni Hezbollah állásaira. Bár a támadásokról szóló híreket az izraeli hadsereg rendszerint nem kommentálja, az izraeli vezetés többször leszögezte: mindent megtesz azért, hogy Irán ne vethesse meg a lábát Szíriában, különös tekintettel a Golán-fennsík térségére.

(Kiemelt képünk: A szíriai légvédelmi rendszer elfogórakétái az Izraelből kilőtt rakétákat célozza Damaszkusz közelében 2019. január 21-én. Fotó: MTI/EPA/Juszef Badaui)

2024. július 11., 07:13

Ukrajna útja a NATO-tagság felé visszafordíthatatlan – jelentette ki Jens Stoltenberg főtitkár szerdán Washingtonban a tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Észak-atlanti Tanács ülése után a szervezet 75. évfordulós csúcstalálkozóján Washingtonban.