Szijjártó szerint ezért fog elhúzódni az orosz-ukrán háború

A CNN kérdezte a magyar külügyminisztert, aki a hozzánk érkező menekültek számából arra a következtetésre jutott, hogy egyhamar nem ér véget a háború.

2022. július 6., 07:44

Szerző:

 A CNN, azon belül Christiane Amanpour vendége volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a téma pedig természetesen az orosz–ukrán háború, illetve annak különböző hatásai voltak. Az interjúban Szijjártó arról beszélt, hogy elhúzódó háborúra számít a szomszédban, méghozzá a menekülthelyzet alapján.

A Telex tudósítása szerint a külügyminiszter azt mondta:

„Tehát ha azt kérdezik tőlem, hogy milyen gyorsan érhet véget ez az egész, azt mondanám, hogyha ránézek a számokra, a hozzánk érkező menekültek számának napi növekedésére, úgy vélem, egyhamar nem ér véget, mert ha lenne arra remény, hogy hamarosan véget ér, akkor csökkenne a menekültek száma, de sajnos nem ez a helyzet”

– mondta.

Amanpour arra is egyértelműen rákérdezett, hogy a Szijjártó által képviselt magyar kormány melyik felet látná szívesebben győztesként. „ Természetesen az áldozat nyerjen, ez nem kérdés” – hangzott a külügyminiszter válasza.

 (Kiemelt kép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond, a Bozsik Arénában, 2022. április 1-jén. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)