Szijjártó már melegít a mai eu-s villongásra

 Brüsszelben tárgyalnak az EU külügyminiszterei az unió hatodik szankciós csomagjáról. 

2022. május 16., 10:43

Szerző:

Úgy tűnik, hogy az orosz szankciók kérdése fogja uralni az uniós külügyminiszterek hétfői találkozóját, amelyen részt vesz Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter is – írja a hvg.hu a Politico nyomán. Egy megszólaló uniós diplomata úgy fogalmazott: nem hiszi, hogy „a külügyminiszterek különösebben fel lennének készülve arra, hogy hétfőn megoldják ezt a kérdést”.

Az Európai Bizottság 12 napja tette meg javaslatait az új szankciókra vonatkozóan. Többek között a magyar kormány olajembergaró vonatkozó ellenérzései miatt egyelőre nem lett a javaslatból határozat.  Egy brüsszeli lap információi szerint felvetődött az miszerint a szankciós csomag életbe léptetése érdekében kivennék belőle a legkényesebb kérdést, az olajembargó tervét. Ezt később az EB cáfolta,  a Politico szerint azonban az uniós vezetők még ma is lehetséges megoldásként tekintenek az olajembargó elnapolására.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter szerint nem csak az olajembargó lesz a fő kérdés a találkozón, hanem a Nyugat-Balkán kérdése is. 

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

 

Tegnap 20:07

Egy fiatal nő volt az a lövöldöző, aki három gyereket és három felnőttet halálosan megsebesített Nashville-ben egy keresztény magániskolában hétfőn – közölte a helyi rendőrség vezető tisztségviselője.

Humza Yousaf eddigi egészségügyi minisztert választották a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) új vezetőjévé. A vezetőválasztási versengés hétfőn bejelentett eredménye azt is jelenti, hogy Yousaf lesz Skócia következő miniszterelnöke.

2023. március 27., 12:59

Ismeretlen fegyveresek rátámadtak egy tévészékházra az albán fővárosban, Tiranában hétfőre virradóra, és megöltek egy biztonsági őrt – számolt be az albán média rendőrségi információkra hivatkozva.