Szijjártó megerősítette: magyar állampolgár is van az elengedett túszok között

Egy magyar állampolgársággal rendelkező nő is van a Hamász által szombaton szabadon bocsájtott túszok között – jelentette be a Facebookon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton késő este.

2023. november 26., 07:44

Szerző:

„Immáron meg tudjuk erősíteni a jó hírt, miszerint az Izrael és a Hamász megállapodása alapján, a mai napon szabadon bocsájtott túszok között van egy magyar állampolgársággal rendelkező hölgy, aki már Izraelben tartózkodik és biztonságban van”

– fogalmazott a miniszter.

Szijjártó Péter azt írta: az imént megköszöntem a katari kormánynak a segítséget, egyúttal reméljük, hogy a túszok elengedése a következő napokban is folytatódik. 

„Soltan Bin Saad Al-Muraikhi katari külügyi államminiszterrel továbbra is folyamatosan kapcsolatban maradunk és amennyiben megbízható információt kapunk, azt az eddigi gyakorlatnak megfelelően fogjuk nyilvánosságra hozni” – zárta bejegyzését Szijjártó Péter.

(Kiemelt képünk illusztráció. Az egyik szabadon engedett túsz miközben átadják a Vöröskereszt tisztviselőinek Gázában 2023. november 24-én, az Izraelbe hazatérése előtt. Fotó: Alex Mita / AFP)

Az Európai Unió, több tagállam és az Egyesült Államok is vizsgálatot sürget Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus halála ügyében. Ljudmila Navalnaja azt követeli, adják ki neki a fia holttestét.