Választani kényszerülnek Székelyföldön, hogy melyik koronavírusos beteg kapjon esélyt a túlélésre

Magyarország ezer doboz koronavírus elleni gyógyszert és lélegeztetőgépet küldött Romániába.

2021. október 11., 21:18

Szerző:

Megteltek Székelyföldön az intenzív osztályok. Tar Gyöngyi, Hargita megye tiszti főorvosa az RTL Híradónak arról számolt be: választaniuk kell egy-egy beteg között, aszerint hogy ki a fiatalabb, és kinek van nagyobb esélye a túlélésre – írja a hvg.hu. Romániában az emberek nagyjából 30 százaléka van beoltva, Székelyföldön pedig még kevesebb, mindössze 20 százalékuk. Tar szerint, bár nagyon jó volt Romániában az oltási kampány, mégis drámai a koronavírus elleni oltások elutasítása.

Szijjártó Péter külügyminiszter az RTL kérdésére azt mondta, a magyar kormány ezer doboz koronavírus elleni gyógyszert és lélegeztetőgépet küldött Románia azon területeire, ahol a járványhelyzet kritikussá vált. A múlt héten felvetődött, hogy a betegeket a magyar kórházakba szállítsák a határ menti településekről. Szijjártó azt közölte most ezzel kapcsolatban, még tárgyalnak erről.

(Kiemelt kép: Fehérgyarmat, 2021. április 3 Ápolók a fehérgyarmati kórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 2-án. Az intézmény kizárólag COVID-ellátást végez. Fotó: MTI/Balázs Attila)