Itt lehet gyönyörű hófödte tájat látni

Helyenként a másfél métert is eléri a hó vastagsága.

2022. január 31., 18:24

Szerző:

A vasárnapi havazás miatt vastag hótakaró borítja Székelyföldet, a hó vastagsága helyenként a másfél métert is eléri  – írja a Székelyhon. Az Országos Meteorológiai Igazgatóság térképe szerint hétfőn reggel Csíkszereda és Székelyudvarhely térségében 10 és 25 centiméter közötti volt a hóvastagság, a Csík környéki hegyekben pedig akár az egy métert is elérheti.

Székelyudvarhely térségében a Madarasi Hargitán a legnagyobb, 50 és 100 centiméter közötti a hóvastagság, ugyanakkor jelentős mennyiségű hó hullott még a Bucsin-tetőn is, ahol egy és másfél méter között váltakozik a hó vastagsága a hótérkép szerint. Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön is havazott az elmúlt napokban, mindkét helyen 1 és 10 centiméter közötti hóréteg alakult ki a hétfői adatok alapján.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

A büntetőtörvénykönyv előírásainak többrendbeli megsértésére és alapvető hiányosságokra hivatkozva megszűntette a szlovák legfelsőbb ügyészség a Robert Fico volt kormányfő és három társa ellen idén tavasszal bűnszövetkezet létrehozása és más vádakkal indított eljárást – közölte kedden a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a legfelsőbb ügyészség bejelentésére hivatkozva.

Oroszország örökre elveszítette legnagyobb energiavásárló ügyfelét, Európát – szögezte le Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) török származású ügyvezető igazgatója egy keddi energetikai konferencián.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást.