Szándékos kegyetlenségnek nevezete az ukrán civilek elleni támadásokat az amerikai védelmi miniszter

A következő néhány év fogja meghatározni a Kínai Népköztársasággal való versengés kereteit és fogja kialakítani Európa biztonságának jövőjét is – jelentette ki az amerikai védelmi miniszter a Reagan Nemzeti Védelmi Fórum nyitóelőadásában szombaton Kaliforniában, megjegyezve, hogy az Egyesült Államok új Nemzeti Védelmi Stratégiája a Kínával való versenyt helyezi az első helyre.

2022. december 4., 09:34

Szerző:

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter kifejtette, hogy az Egyesült Államok versengése Kínával és Oroszországgal az „amerikai innováció és ipar teljes erejét követeli” annak érdekében, hogy képes legyen erősíteni elrettentő képességeit. 

A miniszter az ukrajnai háborúval kapcsolatban Oroszországot „szándékos kegyetlenséggel” vádolta, amely civileket és polgári létesítményeket helyez a célkeresztbe. 

Az amerikai elrettentő képességek egy jelentős fejleményének, és a „támadóerő rendkívüli megnyilvánulásának” nevezte a pénteken bemutatott az új, nagy hatótávolságú B-21 Raider bombázót. 

Lloyd Austin beszédében ismét arra szólított fel a washingtoni törvényhozást, a kongresszust, hogy fogadja el az Egyesült Államok 2023-as szövetségi költségvetését, amiről a tárgyalások megakadtak republikánusok és demokraták között.

(Kiemelt képünk: Lloyd Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár (nem látható) közös sajtótájékoztatót tart az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) védelmi miniszteri találkozójának második napján a NATO brüsszeli központjában 2022. június 16-án. Dursun Aydemir / Anadolu Agenc)